Houdt je van onverharde wegen, paden en kleine hellingen? Je wilt lekker in het zweet fietsen en bent niet bang om vies te worden. Dan is wellicht de mountainbike iets voor jou. Een mountainbike, ook wel terreinfiets, MTB of bergfiets genoemd is een fiets gemaakt om off-road te rijden, op onverharde wegen en paden. Mountainbikes hebben dikke banden met een profiel voor comfort en extra grip. De fietsen hebben gewoonlijk 559mm (26 inch) wielen. De meeste mountainbikes hebben ofwel 21, 24 of 27 versnellingen.

Natuurlijk kan een mountainbike ook aangepast worden om op de openbare weg te rijden. Maar echt lekker soepel fietsen zullen ze niet doen, omdat de fietsbanden vrij veel weerstand bieden. Wel zijn er twee voordelen, je ziet er lekker stoer uit. En door het compacter fietsframe zijn ze beter geschikt voor kleinere vrouwen.

Het Zwitserse BMC heeft speciaal voor de dames een vrouwenlijn in race en MTB ontwikkeld. Deze dames race en MTB fietsen zijn op het vrouwenlijf afgestemd. Het kleinste damesframe is 3 cm kleiner en 2 cm korter dan het herenframe.

Ook Merida heeft een speciale serie mtb-bikes ontwikkeld met de naam “Ladies First!” voor de veeleisende dames fietsers. houd in deze serie rekening met de vrouwelijke ergonomie. Er zijn 3 modellen, Juliet Seven, Juliet Five en Juliet One.

Dames Mountainbike

Als je geïnteresseerd bent in het dames mountainbike zijn hier een paar hanige links:

  • http://mountainbike.startpagina.nl
    http://everyone.nl/bike-woman Clinic Mountainbiken voor vrouwen
  • http://www.girlzz-offroad.com Girlzz Offroad is een initiatief van een aantal (ex) wedstrijdrijdsters die het mountainbiken onder de aandacht willen brengen bij vrouwen.
  • http://www.vrouwsportief.nl Info over mountainbike en fietstochten
  • http://mountainbike-bedrijven.startpagina.nl