Hou je van snelheid? Dan kan een racefiets misschien iets voor jou zijn. Een racefiets is licht van gewicht en heeft een lage luchtweerstand doordat het stuur laag en verder weg staat. De banden zijn smal en je kunt er meestal geen bagagedrager of spatborden op monteren. Het zijn vooral de Amerikaanse fabrikanten Trek, Specialized, Cannondale en Terry die speciaal racefietsen ontwerpen die goed bij de vrouwelijke vormen passen. Deze dames racefietsen hebben lichtere wielen en een veel korter frame dan de mannen racefietsen.

Daarnaast hebben de vrouwen ook een anderen fietshouding. Vrouwen kantelen hun bekken meer naar achteren en zitten daardoor rechter op en hebben dus behoefte aan frames met kortere bovenbuis. Nog belangrijker is het vrouwenzadel dat breder en korter is, omdat de zitbeentjes bij een vrouw verder uit elkaar staan. Racefietsen voor kleine vrouwen (1,48 – 1,58m) gebruiken 571mm wielen in plaats van 622 mm.

De Red Rose racefiets van de bekende Duitse internetwinkel ‘Rose’ is zo’n speciaal racefiets, ontwikkeld voor dames. Deze racefiets heeft een aangepast, korter frame, lichtere wielen en speciale schakelgrepen met verstelbare reikwijdte. Ideaal voor de kleinere vrouwenhanden. Gewicht slechts ca. 8 kg en voor ca € 889,- euro. Ook het merk Bianchi heeft een fraaie dames racefiets op de markt gebracht.

Als je geïnteresseerd bent in het dames racefiets is hier een hanige link:

  • http://vrouwenwielrennen.startpagina.nl