Een hybride fiets is een fiets die de eigenschappen van meerdere types fietsen combineert. De techniek van een mountainbike maar met de uitstraling van een sportieve stadfiets. Naar gelang de uitvoering is de hybride fiets geschikt voor verschillende doeleinden. Uiteenlopen van het gebruik voor het woon/werkverkeer als recreatie fiets, fietsvakantie fiets en voor sportieve fietstochten (type mountainbike) Verder is het mogelijk om de hybride fiets aan te passen aan jou lichaam. Zo hebben handen, armen en rug de keuze uit meerdere houdingen en absorberen de comfortabele handvatten schokken.

City-hybridy met een dichte kettingkast (naafversnelling)
Dit type hybride fiets heeft een dichte kettingkast. Dus je broek word niet vies Heeft maximaal 7 versnellingen en is ideaal om het hele jaar door mee te fietsen. De fiets zit comfortabel en vergt een minimum aan onderhoud. Geschikt als sportieve alledag fiets of als makkelijke recreatie fiets. Er passen zelfs kinderzitjes en tassen op.

Tour-hybride
Ook gebouwd met dichte kettingkast en met altijd meer dan 7 versnellingen die op eenvoudig wijzen te bedienen zijn. Is sportiever om te zien, fiets lichter en heeft een comfortabele zit. Deze fiets vergt wel meer onderhoud afhankelijk van de weersomstandigheden. Kortom geschikt als sportieve recreatie dames fiets voor alle afstanden. Ook kan dit type hybride fiets helemaal bepakt worden met lichtgewicht tassen zowel voor- als achterop.

Cross-hybride
Dit is een kruising tussen een racefiets en een mountainbike. Behalve snelheid biedt dit type ook robuustheid. Je kunt op deze snelle fiets lekker toeren maar jezelf ook flink in het zweet werken. Er kunnen eventueel ook sportieve spatborden, een lichtgewicht drager en batterijverlichting gemonteerd worden zodat de fiets wat allrounder wordt.

Goedkope Hybride fiets

Vind je de Hybride fietsen van Sparta of Gazelle wat te duur dat kun je ook eens kijken bij Matrabike. Matrabike is al 15 jaren importeur van kwaliteits Mountain -en Trekking Bikes (Hybrides/mama/stadsfietsen) alsmede kinderfietsen. Bestellen kan heel eenvoudig via internet en is de verzending binnen 24 uur door heel Nederland en België mogelijk waarbij je pas betaald bij ontvangst van de fiets.