Fietsen in Engeland

Engeland kent vele schitterende en avontuurlijke fietsroutes. Maar zoals je waarschijnlijk al weet, zijn er verschillende moeilijkheidsniveaus voor de diverse routes en moet je je eigen capaciteiten goed kennen voordat je aan een route begint. Het is bijvoorbeeld niet aan te raden om als beginnend toerfietser een fietsroute voor gevorderden te volgen. De gevolgen zouden dan wel eens ernstig kunnen zijn, omdat je dan zeker gevaar loopt, mede als gevolg van het linksrijdende verkeer in Engeland. In dit artikel bespreken we de drie mooiste fietsroutes van dit land en bespreken daarbij tevens de moeilijkheidsgraden daarvan en wat je moet doen om je goed voor te bereiden.

Fietsen in Engeland

De Mooiste Fietsroutes Van Engeland
Wat zijn eigenlijk de mooiste fietsroutes van Engeland? En hoe wordt de moeilijkheidsgraad daarvan vastgesteld, en door wie? Als je op diverse websites kijkt, zul je verschillende beoordelingen van één en dezelfde route ontdekken. Er zijn echter ook enkele routes die door iedereen hetzelfde worden beoordeeld en in elke top drie van de mooiste Engelse fietsroutes voorkomen. Dat zijn de volgende routes:

  1. De Trough of Bowland Circuit is een fietsroute die om de Trough heen loopt en ongeveer 58 km lang is. Het is dus een vrij pittige route, die door landschappen met veel ruige wildernis voert. De bezienswaardigheden onderweg zijn echter meer dan de moeite waard. Dat zijn onder meer Calder Vale, Dunsop Bridge en het Wild Boars Visitor Center.
  2. Een andere fietsroute, die bij velen geliefd is, begint bij Derbyshire en bevat een overnachting in Ashboure. Deze route is gematigd tot zeer moeilijk voor startende fietsers, maar voert wel langs geasfalteerde wegen. Om deze route geheel te fietsen heb je twee tot twee en een halve dag nodig, maar het is aan te raden om er één of twee dagen meer voor uit te trekken, vooral als je beginner bent.
  3. Een fietsroute die perfect is voor beginners, is de Long Mynd Shropshire route, een off-road route met een lengte van 23 km. Je kunt deze route, als alles goed gaat, in 2,5 tot 5 uur fietsen. De moeilijkheidsgraad is gemiddeld en beginnelingen kunnen deze route goed fietsen. De route is het hele jaar door befietsbaar. Je kunt vooraf telefonisch contact opnemen met het coördinatiecentrum in de stad Shropshire, om meer informatie over verwachte weersomstandigheden en toestand van de route te krijgen. In deze stad kun je ook goed proviand inslaan. Het enige nadeel is dat er geen fietswinkel of fietsreparatiewerkplaats in de stad is.

Bereid Je Voor
Hopelijk heb je dit eenvoudige overzicht van de drie mooiste fietsroutes van Engeland op prijs gesteld. Je kunt er op rekenen dat er jaarlijks nieuwe routes bijkomen, omdat toerfietsen steeds populairder wordt. Zorg er altijd voor dat je, voordat je vertrekt, over de meest actuele informatie over een route beschikt, in het bijzonder als je in het buitenland een onbekende route gaat fietsen. Zoek altijd, voordat je vertrekt, ook uit hoe de plaatselijke weeromstandigheden en de toestand van de route zullen zijn op het moment dat je deze wilt gaan rijden.