Frankrijk Lourdes

Frankrijk is met de Tour de France natuurlijk een heel bekend fietsland. Het land beschikt over meer dan 28.000 km aan schitterende fietsroutes, die lopen door zeer gevarieerde landschappen. Die routes voeren onder meer langs pittoreske dorpjes, ruige bergstreken of agrarische gebieden en hebben verschillende moeilijkheidsgraden. Om te fietsen in Frankrijk hoef je dus niet het niveau van een Tour de France-fietser te hebben, maar kun je ook als beginnende fietser volop genieten. Onderstaand bespreken we de drie mooiste fietsroutes van het populaire fietsland Frankrijk.

Frankrijk Lourdes

De Loirevallei 
De Loirevallei-fietsroute is wel de bekendste fietsroute van Frankrijk. Het duurt ongeveer vijf dagen om de hele route te fietsen, die over een lengte van ongeveer 100 km langs de rivier de Loire loopt. Je fietst er onder meer langs de vele forten en kastelen die aan de Loire liggen en die getuigen van een bewogen geschiedenis van strijd tussen vorsten en adel. De route loopt door een heel mooi landschap, waar je op vele plekken onderweg kunt stoppen voor een picknick of een middagdutje in de vrije natuur.

De Vendée
De Vendée is een gebied waar heel veel georganiseerd wordt voor toerfietsers en vele bekende fietsroutes liggen. Het is één van de beste gebieden om te gaan fietsen in Frankrijk. De 23 routes zijn samen meer dan 800 km lang en bestaan vrijwel overal uit gescheiden fietspaden, wat de veiligheid van de fietser vergroot. Langs alle routes zijn picknick- en rustplaatsen met toiletgebouwen aangelegd, waar je je kunt opfrissen.

De drie belangrijkste routes van de Vendée zijn: ‘Les Sentiers du Haute Bocage’, ‘Les Sentiers de la Côte’ en ‘Les Sentiers de Marais Poitevin’. Al deze drie routes zijn ongeveer 250 km lang en voeren door schitterende landschappen en mooie kuststreken met veel contrasten en variaties. De routes bevatten enkele steile beklimmingen, die pittig kunnen zijn voor beginners of mensen met weinig conditie.

Les Grandes Alpes
De fietsroute Les Grandes Alpes is één van de moeilijkste fietsroutes van Frankrijk, en dus een echte uitdaging voor de gevorderde fietser. Een deel van de Tour de France voert langs deze route, die daardoor respect heeft afgedwongen bij miljoenen Tour-liefhebbers. De uitzichten langs deze route zijn adembenemend. De route begint in het stadje Gap, is 187 km lang en voert over drie bergpassen.

Bovenstaande drie routes zijn de bekendste fietsroutes van Frankrijk. Het land heeft nog 26.000 km meer aan fietsroutes te bieden, en dus zul je hier niet snel uitgefietst zijn. Frankrijk is een ideaal vakantieland, dat met de fietsbus of de trein gemakkelijk te bereiken is voor Nederlanders die er een fietsvakantie willen houden.