Spanje La Joncosa De Montmell

Spanje is een waar paradijs voor de fietser die van Spanje’s ongerepte en gevarieerde natuur houdt en tegen een beetje hitte kan. In combinatie met de Spaanse levensstijl en cultuur en de enorme gastvrijheid van de bewoners, kun je als fietser in dit land een fantastische vakantie beleven. Dit zijn drie makkelijkste fietsroutes van Spanje:

Spanje La Joncosa De Montmell
La Joncosa De Montmell
Deze fietsroute in de Noord-Spaanse provincie Catalonië begint in Vilanova en eindigt daar ook. De route is ongeveer 67 km lang en kan in vier tot vijf uur gereden worden. Dit is een gemakkelijke route en daarom geschikt voor minder ervaren fietsers. De route voert door serene landschappen en één enkele stad, Vilanova. Er zit één moeilijk stuk in de route, een klim van 7 km lang, die begint na Sant Jaume. De gemiddelde hellingshoek van de gehele route is 5 %, en vlak voor de top van La Joncosa is dat 14 %.

Jávea-route
Deze route voert van Ctra del Potixol naar Denia Harbour en is 28 km lang. Het duurt ongeveer 2 uur om de route te fietsen. Het is een zeer gemakkelijke route, die twee zeer contrasterende Baskische havensteden aandoet. Langs de route liggen enkele prachtige vergezichten op zee. De route loopt over een verharde weg, die wordt gedeeld met automobilisten en voetgangers, maar er wordt rustig gereden. Vind je deze route te gemakkelijk, dan kun je halverwege de bergtop beklimmen en genieten van het meer dan schitterende uitzicht op het land en de zee.

San Sebastian-route
Ook dit is een Baskische route, die begint in het centrum van de stad Bilbao en eindigt in San Sebastian. Het is een lichtelijk afmattende route, met een lengte van 156 km, die ongeveer 10 uur in beslag neemt. De route is zwaarder dan de hiervoor genoemde routes, en dat komt mede door de afstand. De route is heel bekend en trekt fietsers vanuit de hele werel.

Overige Fietsroutes In Spanje
Dit waren slechts drie fietsroutes in Spanje. Andere Spaanse fietsroutes zijn: Costa Blancas binnenland, Barcelona en Zuid-Catalonië, Mallorca, Via Verde Ojos Negros – Teruel/Cuenca, Guadalajara – Valencia, Extremadura, Gouden driehoek van Andalusië, Maestrazgo, Sierras del Segura – Costa de Almeria, Madrid – Zuid-Frankrijk, Hoogtepunten van Castilië, Ronde van Andalusië. Op internet kun je nog meer informatie vinden over deze fietsroutes, die Spanje tot zo’n bekend fietsland hebben gemaakt.

Voor de ware Spanje- en fietsliefhebber is een fietsvakantie in Spanje de ideale manier van vakantie vieren.