• Zorg dat je goed zichtbaar bent met regenweer. Kies een regenjack met reflecterende strepen. Ook kun je kiezen voor een winddichte jack, bijv. van Sympatex. De stof is zeer ademend, ideaal dus voor intensieve trainingen en het jack heeft een mooie damespasvorm zodat je er ook op de fiets leuk uitziet.
  • Een veiligheidsjack met reflecterende strepen
  • Een regenbroek
  • Heb je een helm op, trek er dan een helmovertrek over, of de muts van je regenjas. Trek je de muts van je regenjack over de fietshelm, dan loop er zeker geen koud water in je kraag.
  • Waterdichte hoge schoenen, of trek er een plastic hoes of zakje overheen.
  • Koop Gore-Tex regenkledij. Gore-Tex is ademend en toch waterdicht, waardoor men regenwater buiten kan houden, zonder dat kleding gaat broeien. Daarom is het ideaal voor de productie van warme, waterdichte en ademende kleding, zoals fietskleding. Het vochtdoorlatend vermogen van Gore-Tex kent wel grenzen, als de drager door inspanning veel zweet kan niet alle vocht afgevoerd worden en wordt de drager alsnog nat. Wel zit dit vocht aan de binnenkant en veroorzaakt geen afkoeling door verdamping.

Tip: Met ons Nederland klimaat is het wel aan te raden de regenkleding altijd bij je te dragen

Voordelige damesfiets kleding
Online is damesfiets kleding verkrijgen bij Futurumshop.nl. Futurumshop.nl kan damesfiets kleding leveren tegen zeer scheren prijzen. Futurumshop.nl levert uitvoorraad, heeft een 24 uur levering en hanteren ze een 14 dagen afkoelingsperiode en zijn ze aangesloten bij de Thuiswinkel Waarborg.