image001

SUGOI LANGE MOUW:

De Sugoi Tops met lange mouwen voor vrouwen houden de lichaamswarmte vast en laten de huid ademen. Ze zijn ook geschikt voor koelere weersomstandigheden. Het materiaal dat voor de Sugoi Tops is gebruikt, is een combinatie van polyester en spandex. Hierdoor is het materiaal rekbaar, waardoor het zeer comfortabel aanvoelt. Deze Sugoi Top heeft een trechtervormige halslijn met capuchon, waardoor hoofd en nek tegen kou beschermd zijn, zonder de bewegingsvrijheid te beperken. Er zit ruimte in de capuchon om je haar in een paardenstaart te dragen. Het model valt over de heupen en is daarom prettig bij het fietsen of hardlopen. De mouwen zijn lang en bedekken deels ook de handen indien nodig, of je kunt ze terugvouwen als je geen koude handen hebt. Een Sugoi Top is het kledingstuk bij voorkeur voor vrouwen als je gaat fietsen.

image001

Fietsbroeken:
Als je gaat fietsen, is het aan te bevelen om een speciale fietsbroek te kopen. Ze zijn er met korte en lange pijpen en zijn gemaakt van rekbaar, ademend materiaal. Ze hebben speciaal materiaal in het kruis om zadelpijn te voorkomen. De broeken zijn zeer comfortabel om te dragen en zijn modieus en vrouwelijk vormgegeven.

Fietstruien:
Een goede fietstrui is gemaakt van synthetisch materiaal dat het vocht van de huid kan absorberen en doorlaten. Vermijd katoenen truien, want die nemen het vocht op en kunnen je niet voldoende tegen kou beschermen. Een goede fietstrui heeft een zak op de rug waarin je van allerlei dingen kunt doen die je onderweg nodig hebt. Fietstruien mogen felle kleuren hebben, zodat ze je zichtbaarheid vergroten.

Fietsjassen:
Een fietsjas heeft als doel je te beschermen tegen kou en regen. Het beste is een waterdichte, waterafstotende fietsjas met goede reflecterende vlakken, die je zichtbaarheid in het donker vergroten.

Normale kleding:
Soms willen we snel normale kleding kunnen aandoen, bijvoorbeeld als we onderweg in een restaurant gaan eten. Je kunt hiervoor een lange wikkelrok meenemen, of een ruim zittende joggingbroek of katoenen lange broek. Er zijn in sportwinkels speciale kledingstukken hiervoor te koop, die passen bij de rest van de outfit.

Fietsschoenen:
Fietsschoenen zijn heel belangrijk bij het fietsen, omdat ze voorkomen dat de pedalen je voetzolen pijn doen of irriteren. Er zijn speciale fietsschoenen voor toerfietsen en voor mountainbiken.

Fietshelmen:
Een fietshelm is het belangrijkste element voor de veiligheid van de fietser. Moderne helmen hebben een geavanceerde sluiting, waardoor deze eenvoudig aan en af te doen is en niet heen en weer kan schuiven. Een goede helm moet goed om het hoofd passen. Er zijn speciale helmen voor vrouwen waarin plek is voor een paardenstaart.

Warmers:
Warmers houden onder meer in: armwarmers, kniewarmers en beenwarmers. Deze beschermen de spieren tegen afkoeling in koude weersomstandigheden. Er zijn ook speciale fietssokken, ook te koop in dezelfde kleuren als de fietstrui.

Conclusie:
Speciale damesfietskleding en accessoires zullen het fietsen nog veel leuker maken. De laatste jaren zijn steeds meer vrouwen gaan fietsen, omdat dit zo gezond is en leuk om te doen. Om een goede lichaamstemperatuur te behouden onder alle weersomstandigheden, is goede fietskleding uitermate belangrijk.