Tourfietsen Met Kinderen

Toerfietsen met kinderen is heel erg leuk. Het is ontspannend en gezellig, je kinderen en jij kunnen je problemen vergeten en genieten van het samen fietsen en het landschap – kortom, echte ‘quality time’ die je doorbrengt met je kinderen. Ben je van plan om samen met je kinderen een echte fietsroute te fietsen, dan moet je hierop letten:

Vertel Het Aan Je Kinderen
Vergeet vooral niet om je kinderen te betrekken bij het plannen maken. Je hebt hun medewerking en inzet namelijk hard nodig. Betrek ze bij alle beslissingen die er moeten worden genomen, zodat iedereen straks gemotiveerd op pad gaat. Daardoor ontstaat er een teamgeest, en zoiets is nodig als er bijvoorbeeld een beslissing moet worden genomen dat de volgende tocht naar een 40 km verderop gelegen stadje voert.

Tourfietsen Met Kinderen

Verlicht Je Werkdruk Door Je Kinderen Te Laten Meehelpen
Vraag je kinderen om je te helpen met kleine taken, zoals het vullen van waterflesjes, het voorbereiden voor de nacht, het afdrogen van de afwas, enzovoorts. Voor de kinderen is het veel leuker als ze mogen meehelpen en betrokken worden bij alles wat er gebeurt. Bovendien verhoogt dit het saamhorigheidsgevoel.

Kies Een Bestemming Die Leuk Is Voor Je Kinderen
Als je de bestemming van je fietstocht uitkiest, kies dan iets wat leuk is voor zowel de volwassenen als de kinderen. Kinderen, vooral de kleinere kinderen die de hele tijd in het bakje achter de fiets hebben gezeten, moeten op de tussenstops en op de plaats van bestemming veel energie kwijt kunnen.

Stop Vaak Om Wat Te Eten En Te Drinken
Kinderen hebben altijd honger en dorst en moeten veel vaker eten en drinken dan volwassenen. Kies dus bestemmingen uit waar je gemakkelijk met kinderen uit eten kunt gaan of aan eten en drinken kunt komen. Je kunt ook ’s morgens voor vertrek boterhammen smeren en fruit en drankjes inpakken. Onderweg zijn bijvoorbeeld yoghurt, komkommers en appels goede bronnen van energie en vocht.

Blijf Op De Vaste Tijden Slapen En Opstaan

De reden hiervoor is heel eenvoudig: als je je kinderen op de gewone tijden en lang genoeg laat slapen, zijn ze overdag niet moe, lastig of zeurderig. Houd je aan de regelmaat die je thuis ook hebt en je zult merken dat je kinderen vrolijk en energiek blijven.

Blijf Bereikbaar
Zelf vind je het misschien heerlijk om even helemaal onbereikbaar te zijn, maar dat kun je van kinderen niet vragen. Neem daarom de mobiele telefoon(s) mee, ook die van de kinderen. Daarnaast is het voor de kinderen ook heel leuk als ze hun MP3-spelers mogen meenemen. Hiermee voorkom je verveling bij je kinderen en kun je zelf beter van je rust genieten!

Bezoek Ook Zo Nu En Dan Een Cybercafé
Het is so wie so goed om bereikbaar te blijven voor noodgevallen die kunnen optreden. Als je familie en vrienden je mobiele telefoonnummer hebben en je die dagelijks een bepaalde tijd aanzet, kun ze je in elk geval met sms-jes bereiken. Maar beter is het om regelmatig een cyber- of internetcafé op te zoeken. Deze zijn tegenwoordig in vrijwel alle uithoeken van de wereld te vinden. Ook voor de oudere kinderen is het fijn als ze zo nu en dan hun e-mail kunnen bekijken.

Oefen Veel Geduld
Kinderen doen veel langer over een afstand dan volwassenen, dus stel je daar van tevoren op in. Met kinderen erbij kost het meer tijd en energie om je bestemming te bereiken. Ze raken sneller moe of verveeld en willen vaker stoppen. Als je dan zelf ongeduldig of geïrriteerd raakt, verergert dat de situatie alleen maar. Probeer het leuk en gezellig te houden door je kinderen voldoende rust te geven en hen te blijven motiveren. Dat kun je bijvoorbeeld ook doen door onderweg raad- of telspelletjes te doen of samen liedjes te zingen. Dit laatste werkt zeer sfeerverhogend!