michelin pilot city

Als u met uw fiets erop uit gaat in de stad moet u er rekening mee houden dat u werkelijk van alles kunt tegenkomen op de straat als het aankomt op wegomstandigheden. Van kinderkopjes, glad asfalt en tramrails tot glas, steentjes en verkeersdrempels. Alles kan zich op uw weg bevinden en dan hebben we het nog niet eens over het vaak drukke verkeer waarin u fietst.

Het is dus essentieel dat u een goede fiets bij u heeft die dit soort situaties aankan. Wellicht nog belangrijker dan een goede fiets is het type band dat u om de velgen heeft liggen. Veel mensen rijden namelijk niet prettig in de stad omdat ze het verkeerde type band op de fiets hebben of doordat de bandenspanning verkeerd is. De spanning van uw banden is belangrijk voor het uiteindelijke rijgedrag van uw fiets. Als uw band slap is trapt uw fiets zwaarder en kost het u dus veel meer energie om vooruit te komen. Een slappe band kan ook betekenen dat u werkelijk alle huppels en drempels voelt op de weg. Dit is niet alleen onaangenaam- u loopt ook nog eens eerder het risico op een lekke band.

michelin pilot city

U kunt heel eenvoudig de spanning van uw band testen door deze met vingers en duim te omsluiten en in de band te knijpen. Als de band een klein beetje ingeduwd kan worden is de spanning goed. Echter, de juiste spanning van uw band hangt eveneens af van het type band dat u op de fiets heeft.

De juiste band
De ideale stadsfietsband zorgt ervoor dat u onder alle omstandigheden zoals hierboven beschreven grip op het wegdek heeft, terwijl de band toch comfortabel en wendbaar blijft. Daarnaast is een goede fietsband bestand tegen schokken, perforaties en zogenaamde snake bites. Ook behoort een goede fietsband licht te lopen en is deze tevens zeer lekbestendig. De meeste goede fietsband hebben reflectiestroken zodat u altijd goed zichtbaar bent in het verkeer.

Top kwaliteit fietsbanden
We hebben in dit artikel een aantal goede stadsbanden voor u op een rijtje gezet. We beginnen met de Michelin Pilot Sport band, ook wel de snelheidsduivel en lichtgewicht voor in de stad genoemd. Deze band biedt de ideale mix van lichtgewicht, weerstand tegen lekrijden en grip onder alle wegomstandigheden.

Het broertje van de Pilot Sport band is de Michelin Pilot City. Dit is een echte all-rounder die maar liefst over drie verstevigde lagen beschikt waardoor de band uiterst bestand is tegen perforaties en schokken. Het snelle profiel van de band is afgeleid van de wereldberoemde Michelin motorbanden.

De laatste fietsband in de Michelin familie is de Michelin World Tour. Deze band is uitgerust met Protek technologie en is de betaalbare oplossing voor een goede betaalbare en betrouwbare stadsfietsband.

Zowel de Dutch Perfect No Flat band en de Schwalbe Marathon Plus bezitten een hele belangrijke kwaliteit: ze gaan bijna niet lek! Beide banden hebben namelijk een dikke anti-leklaag die bijvoorbeeld glassplinters als het ware weer naar buiten duwt. Beide banden vangen trillingen snel en goed op en oneffenheden op het wegdek worden dus amper gevoeld.

Als u iemand bent die zelden of nooit de spanning van zijn fietsbanden controleert dan is de volgende band een goed alternatief. De Schwalbe Big Apple is een comfortabele band die iets breder is (50 mm) dan een doorsnee band (37 mm). Deze band heeft als voordeel dat hij minder hard opgepompt hoeft te worden.