Vrouwen zijn over het algemeen veel meer op details georiënteerd dan mannen. Of het nu gaat om een gewone jurk, een paar schoenen of een trouwjurk, de meeste vrouwen besteden enorm veel zorg en aandacht aan de kleinste details daarvan. En dit geldt ook voor hun mountainbike- en motoruitrustingen.

Wat betekent het woord uitrusting?
Het woord uitrusting in het kader van de mountainbike- en motorsport betekent het geheel aan kleding en accessoires dat de mountainbiker of motorrijder op of aan zijn of haar lichaam draagt. Dat zijn dus de helm, handschoenen, broek, trui, jack en schoenen of laarzen. Het doel van deze uitrusting is om meer veiligheid te bieden en het lichaam beter te beschermen.

image002

Waarom zou je een uitrusting dragen?
Dit zou je jezelf niet eens af moeten vragen. Ook al ben je nog zo’n goede rijder en ook al ga je maar voor een ritje van vijf minuten de deur uit, ook al is het nog zo mooi weer, een ongeluk zit altijd in een klein hoekje en kan door iemand anders veroorzaakt worden. Als je onbeschermd op pad gaat, zullen de gevolgen dan dramatisch zijn. Daarvan zijn er voorbeelden te over.  Dus waarom zou je je zelf daar aan blootstellen? Kies altijd voor de veiligste optie en bescherm je zelf altijd.

Een goede helm, leren handschoenen, een leren jas en leren broek en stevige leren schoenen of laarzen zijn daarvoor onontbeerlijk. De helm beschermt het hoofd tegen schokken en drukkende krachten en de leren kleding beschermt de huid tegen open schuren en de botten tegen breken.

image003

Uitrustingen speciaal voor vrouwen:
Speciaal voor dames ontworpen fietsen en motoren bestaan er al langer, maar pas recentelijk hebben enkele bekende merken speciale damesuitrustingen voor vrouwen op de markt gebracht. Vrouwen hadden tot dan toe de neiging om korte ritjes in gewone kleding te maken of om zich met de uitrustingen voor mannen te behelpen. Pas onlangs is hier verandering in gekomen en zijn er damesuitrustingen op de markt gekomen. De jackets hebben een vrouwelijker snit en zien er eleganter uit. De helmen zijn versierd met decoraties en zijn iets eleganter van vorm.

image004 image005

Voordelen van damesuitrustingen:
Het grootste voordeel is natuurlijk de juiste maatvoering. Damesuitrustingen zijn uitgevoerd in damesmaten en vrouwen hoeven zich nu niet langer meer te behelpen met veel te grote jacks en broeken. Het zelfde geldt voor de helmen, schoenen en handschoenen.

Het tweede voordeel is dat deze uitrustingen minder zwaar zijn. Leren kleding is altijd zwaar, maar de damesuitrustingen zijn iets lichter uitgevoerd. Soms zijn ze zelfs van synthetische stoffen gemaakt, die dezelfde kwaliteit en bescherming bieden als leer en ook waterdicht zijn. Veel vrouwen geven hier de voorkeur aan.

image006 image007

Leren handschoenen en broek voor dames
De bekendste merken voor uitrustingen voor dames zijn Hein Gericke, Belstaff en Arlen Ness. De handschoenen en broeken van Frank Thomas zijn ook heel populair onder vrouwen. Gelukkig weten de meeste vrouwen zelf wel wat ze mooi vinden en het zal ze dan ook niet veel moeite kosten om te vinden wat ze zoeken.